Blog

Asus MeMo Pad HD 7

Nadat Asus vorig jaar onder andere samen met Google de Nexus7 heeft uitgebracht, heeft het nu met de de Asus MeMo Pad HD 7 alweer de vierde tablet op de markt gebracht. Hiermee mikt Asus net als met de Nexus7 op het budgetsegment. Het 16GB-model kost hier in Nederland 169 euro, en daarvoor krijg je absoluut een goed budgettablet met weinig mano’s.

Uiterlijk

De MeMo Pad HD 7 is net als zijn voorgangers, vooral qua vorm, afgeleid van het succesmodel Nexus 7. Het is 10,8 millimeter dik en weegt 302 gram. Rondom het scherm zit een vrij grote rand waardoor het wel vrij gemakkelijk vast te houden is zonder het scherm aan te raken, maar het  leidt wel een beetje af van het scherm. De behuizing is stevig en ziet er goed uit, ondanks dat het volledig van plastic is gemaakt.

Asus brengt in de Benelux alleen de uitvoering met een 16GB opslagcapaciteit op de markt. Wil je meer geheugen, dan kun je dat eenvoudig met een micro SD-kaartje uitbreiden. Dit is in de praktijk een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een 32GB uitvoering van hetzelfde model zou kosten.

Hardware

De MeMo Pad HD 7 is uitgerust met een MediaTek “system on a chip” processor, de quadcore-MT8215-soc met 1.2 GHz om precies te zijn, welke met name in budgettablets veel wordt gebruikt.

Conclusie

Ondanks dat het openen van een applicatie de zoomanimatie niet vloeiend verloopt en ook het scrollen door de homescreens regelmatig stottert is er goed met deze tablet te werken. Zeker als je naar de prijs-/kwaliteitsverhouding kijkt. De nieuwe tablet van Asus is slechts een van de nieuwe apparaten van Asus, want zij komen met nog ander technische apparatuur op de markt.

Categorie: Informatie