Blog

Daling in verkochte iPads

Na jaren van stijgingen ziet het er voor dit jaar dan toch naar uit dat er een daling aan zit te komen voor wat het aantal verkochte iPads betreft.

Met zekerheid is dit natuurlijk nog niet te zeggen, want op dit moment loopt het jaar nog, maar het kan toch haast niet anders met slechts nog een maandje te gaan dat Apple dus minder iPads gaat verkopen dan vorig jaar nog het geval was. Als de lijn van het aantal verkochte iPads die er tot dit jaar zijn geweest door wordt getrokken tot het einde van het jaar zou Apple in totaal een daling in het aantal verkopen hebben van bijna 13%. De schatting voor dit jaar komt uit op een kleine 65 miljoen iPads die er dus zijn verkocht. Eerder liep ook al het marktaandeel terug en pakken de Android tablets dus ook meer terrein op de iPad.

Gevolgen verzadigde markt voelbaar voor Apple

Uit de cijfers blijft dus dat ook Apple de gevolgen ondervind van een markt die aan het verzadigen is en die langzaam maar zeker vol aan het lopen is. Toch maken de Android-tablets ook dit jaar weer een groei mee, want hierbij komt de schatting namelijk uit op een groei van 16%. Het aantal zal op het einde van jaar zo rond de 160 miljoen neer gaan komen aan verkopen. Ondanks dat men dus over verzadiging spreekt is er nog wel altijd een groei van de markt. Deze groei is echter een schim van wat deze bijvoorbeeld vorig jaar was en het jaar ervoor. Dat er dus hier en daar wat verkopen terug aan het lopen zijn is dan ook niet heel erg vreemd. Eerder waren er ook al tekenen bij Apple van minder iPad verkopen, maar nu is de daling wel echt groot te noemen.

Categorie: Informatie