Blog

Jolla tablet met Sailfish komt eraan

De tablet van het Finse bedrijf Jolla lijkt er snel aan te gaan komen. Jolla is een nog niet zo lang bestaand bedrijf dat volledig wordt bezet door mensen met een Nokia geschiedenis.

Het mooie van de aanstaande tablet van Jolla is dat deze volledig tot stand zal gaan komen door middel van crowdfunding. Dat wil dus zeggen dat mensen een donatie kunnen doen om uiteindelijk de tablet van Jolla tot stand te laten komen. Het totale bedrag dat middels crowdfunding tot stand diende te komen om de Jolla tablet te kunnen ontwikkelen was 300.000 euro en verrassend genoeg was dit bedrag al in 2 (!) uur bij elkaar gesprokkeld en dat betekent dus dat de eerste tablet van Jolla gemaakt kan gaan worden. Voor wat het besturingssysteem betreft zal er gebruik gemaakt gaan worden van Sailfish. Hiervan maakte Jolla ook al gebruik bij de eerste smartphone die het maakte, zo’n jaar geleden. Sailfish is een besturingssysteem dat prima geschikt is om Android-apps op te draaien, dus daarin hoeven gebruikers in elk geval geen beperkingen te ondervinden. Sterker nog, Sailfish heeft ook een zeer onderscheidend voordeel volgens Jolla en dat is namelijk dat het uitstekend geschikt is voor multitasking. Dit houdt dus in dat er meerdere apps naast elkaar op het beeldscherm kunnen worden weergegeven. Zo zijn ze niet alleen overzichtelijk, maar ook nog eens snel en makkelijk te bedienen.

Belangrijkste specificaties Jolla tablet

De Jolla tablet zal een beeldscherm krijgen van 7,85 inch met een resolutie van 2048×1536 pixels. Verder maakt de tablet gebruik van 2 Gigabyte aan werkgeheugen en 32 Gigabyte aan opslaggeheugen. Mocht je hier overigens niet genoeg aan hebben, dan is het goed om te weten dat dit optioneel nog kan worden uitgebreid. Er zijn daarnaast 2 camera’s op de tablet aanwezig, een met 5 en een met 2 megapixels. De Jolla tablet zal vermoedelijk 189 dollar gaan kosten, al lijkt dit de prijs te zijn waarvoor deze te koop gaat worden aangeboden aan iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen middels crowdfunding. Waarschijnlijk zal de prijs wel hoger uitpakken als de Jolla tablet in winkels gaat komen te liggen.

Categorie: Informatie