Blog

Lenovo Miix 10

Fabrikant Lenovo heeft het afgelopen jaar meerdere Windows apparaten uitgebracht, zoals de Thinkpads voor de zakelijke markt en de IdeaPad Yoga voor de consument. Deze nieuwste telg is een volledige stand-alone Windows 8 tablet waarmee Lenovo mikt op de gemiddelde consument.

Specificaties

De Lenovo Miix 10 heeft een 10.1-inch IPS LCD scherm met een resolutie van 1366×768 pixels. Het wordt aangedreven door een Intel Atom Z2760-processor met een 1.8GHz kloksnelheid, werkend met 2GB werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen. Het leuke dat het gelijk is voorzien van een goede stevige beschermhoes met ingebouwd keyboard. Het totaal gewicht is 580 gram, terwijl het apparaat met zijn 10.1 millimeter precies in de middenmoot valt.

Design

De Lenovo Miix 10 is qua design een echte tablet: rechthoekig met aan de voorkant een zwarte rand rondom de glazen beschermplaat en een achterkant van aluminium. Niet verrassend, maar ook zeker niet teleurstellend.

Beeldscherm

Het IPS LCD display met een resolutie van 1366×768 pixels heeft een goede contrastweergave  en natuurlijke, waarheidsgetrouwe kleuren en een prima helderheid. Een ander positief punt is de grote kijkhoeken die dit type scherm heeft.

Batterijduur

Daar waar in de handleiding staat dat de Lenovo Miix 10 8 tot 10 uur op een volle batterij moet kunnen werken blijkt het in de praktijk regelmatig zo’n 4 tot 5 uur maximaal te zijn. Daarbij blijkt ook de lading niet goed te worden vast gehouden. Leg je de tablet weg met een volle batterij, dan zul je na een paar dagen regelmatig een tablet met een bijna lege batterij aantreffen, zonder dat die is gebruikt.

Momenteel is er geen gratis Lenovo tablet aanbieding, maar wel is er onder andere ene gratis iPad aanbieding via onze website, dus bekijk deze snel om te zien of het je interesse heeft.

Categorie: Informatie