Blog

LG G Pad 8.3

LG is tot op dit moment nog niet bijster succesvol op de tabletmarkt. In het verleden hebben ze wel enkele Androids-tablets gehad, maar dat was niet echt een succes. Des te verrassender was het dat ze ineens met de LG G Pad 8.3 op de proppen kwamen. Een eerste blik op het apparaat geeft echter direct een positief gevoel, met name door het beeldformaat, zijn indrukwekkende schermkwaliteit en de behuizing.

Uiterlijk

De behuizing van deze tablet is absoluut een fijn tussenmaatje, een stuk kleine dan de grote 10-inch tablet, maar toch 1,3-inch in schermdiagonaal groter dan de 4-inch tablets. Het formaat van de behuizing is 217x127x8.3 millimeter met een gewicht van 338 gram, dus alleszins redelijk. Het is echter net even te breed om goed in één hand te kunnen houden, maar daarvoor heb je dan ook een stuk groter scherm dan de kleinere 7-inch tablets.

Behuizing

De achterkant is gemaakt van geborsteld metaal, echter zit er zowel aan de boven- als aan de onderkant een plastic rand. Dit is waarschijnlijk zo gedaan omdat draadloze signalen gemakkelijk door plastic dan door metaal gaan.

Prestaties

Met de Snapdragon 600-soc van Qualcomm heeft LG de G Pad 8.3 helaas niet voorzien van de allernieuwste processoren. Qualcomm heeft inmiddels een veel snellere chip. Echter voor deze prijsklasse voldoet het prima.

Praktijk

In de praktijk valt deze nieuwste LG helaas wat tegen, ondanks de goede specificaties. Soms moet je namelijk net even ietsje te lang wachten, vooral in het begin. Het is net of de tablet eerst even op gang moet komen.

Deze tablet van LG is dus in aantocht en zoals je kunt lezen is het zeker een tablet die heel wat in huis heeft. Deze tablet is helaas niet gratis, maar wellicht wel als je hierbij zou gaan kiezen voor een tablet abonnement.

Categorie: Informatie