Blog

Microsoft opent vuur op Samsung

Microsoft is lekker bezig. Eerst vonden zij het nodig Apple zwarte te maken met de iPad door alle minpunten ten opzichte van de eigen tablets te accentueren, maar nu ontkomt dan toch ook Samsung niet aan de aanval van Microsoft. Het is duidelijk dat Microsoft bij de concurrentie zoekt wat er daar mist en daar dan vervolgens in haar eigen reclames flink de nadruk op legt. Op zich natuurlijk wel goede marketing, want zodoende laat Microsoft wel aan de klant weten waar de Microsoft tablet zich in onderscheid ten opzichte van andere tablets. Toch zullen Apple en Samsung daar anders over denken, want Microsoft hemelt natuurlijk wel zichzelf op ten koste van de andere merken.

Wat mist er bij Samsung tablet?

Microsoft heeft de nadruk gelegd op de USB-poort van Samsung, of eigenlijk het ontbreken hiervan, want er is dus helemaal geen sprake van een ingang voor USB-kabels. Uiteraard heeft de tablet van Microsoft dit wel, want anders zouden ze dit puntje van kritiek niet extra uitlichten.

Voorlopig blijven natuurlijk zowel Samsung als Apple Microsoft ver voor op het gebied van tablets. Toch is Microsoft wel wat van het marktaandeel aan het afsnoepen en is het dus nog even de vraag hoe ver zij hiermee zullen komen en wellicht dat zij zich uiteindelijk ook vol in de concurrentiestrijd kunnen gaan mengen. In elk geval zal dat wel de doelstelling zijn van Microsoft. Microsoft heeft natuurlijk zelf onlangs de Surface Pro 2 uitgebracht en is dus druk bezig met het voeren van reclamecampagnes.

Categorie: Informatie