Blog

Microsoft Surface Pro 2

Nog geen jaar na de lancering van de eerste generatie Surface tablets komt Microsoft al met vernieuwde versies op de markt. De Surface Pro 2 is een dikkere en zwaardere uitvoering van de Surface 2 en is eigenlijk een soort laptop in tabletvorm.

Specificaties

De Microsoft Surface Pro 2 draait op een volledige versie van Windows 8.1 en is voorzien van een 10.6-inch Cleartype HD display met een Full HD resolutie van 1920 x 1080 pixels. De kleurweergave is een enorm stuk verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers. Het heeft een Intel Core i5-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz en een SSD opslaggeheugen van 64GB of 128GB met 4GB RAM of een 256GB of 512GB met 8GB RAM.

Flink uit de kluiten gewassen

Met een dikte van 13.5mm en een gewicht van 903 gram is deze van een magnesium legering gemaakte tablet nogal uit de kluiten gewassen. Deze Surface Pro 2 is (voorlopig) alleen in het matzwart verkrijgbaar. Met de nieuwe ingebouwde kickstand kan de tablet onder een hoek van 22 én van 55 graden worden geopend. Dit maakt het werken een stuk comfortabeler.

Prestaties

De camera’s in deze Surface Pro 2 zijn dezelfde als die van zijn voorganger, maar de accuduur is sterk verbeterd en uitgebreid tot zo’n 7 uur werktijd, met name door het mindere energieverbruik. De applicaties starten allemaal supersnel op en alles draait even soepel, vooral door de sterk verbeterde browser. Zelfs grafisch intensieve games zijn goed te spelen, maar het is natuurlijk geen ultra gaming PC. Maar ook bij zwaardere applicaties zoals foto- en videobewerkingsapps draait het allemaal prima. Momenteel is er geen gratis tablet van Microsoft in het assortiment van gratis tablets te bekennen. Mocht dit de tablet zijn die je graag wilt hebben, dan zul je er dus toch je portemonnee voor moeten trekken. De eerste Microsoft Surface tablet heeft het qua verkoopcijfers tot nog toe erg goed gedaan, dus wat staat er nog te wachten voor dit tweede deel is dan de grote vraag.

Categorie: Informatie