Blog

Zeer matige groei tablet markt verwacht

De verwachtingen voor de tablet markt zijn ook in 2015 niet echt om over naar huis te schrijven, want verwacht wordt ook dit jaar dat de toename minimaal zal gaan zijn.

In 2014 was er al serieus sprake van een keldering in de toename van de tablet markt en alhoewel deze wel gewoon door bleef groeien ging dit in 2014 maar mondjesmaat. Vorig jaar waren de verwachtingen voor 2015 al niet al te best en in de tussentijd is daar geen verdere verandering in gekomen en verwacht men nog altijd dat 2015 qua toename van de tablet markt minimaal zal gaan zijn. In totaal wordt er volgens een schatting gerekend op 8% dat de tablet markt zal gaan stijgen. Dit is maar een schijntje van hoe de tablet markt in 2012 en 2013 aan het groeien was.

Paar grote oorzaken matige groei tablet markt

Er zijn volgens experts een paar belangrijke oorzaken aan te wijzen waarom het ineens zoveel minder is geworden met de groei van de tablet markt en een van de oorzaken waar men het over heeft is dat de nieuwe generatie tablets simpelweg te weinig vernieuwend zijn ten opzichte van wat we al op de tablet markt tegenkomen. Daarnaast gaan tablets ook erg lang mee en voelen consumenten dus ook niet snel de behoefte om deze al in een korte tijd te vervangen voor een nieuwe. Dit zijn dus een paar zaken die bijdragen aan het feit dat de verkoop een heel eind is teruggelopen ten opzichte van enkele jaren eerder.

Categorie: Informatie